Zpracování na mražení
   
Jahody patří mezi ovoce, které se dá velmi snadno zmrazovat a konzumovat v průběhu celého roku. Pravdou je, že po rozmrazení si už nedokáží udržet takovou konzistenci jako čerstvé, ale charakteristická chuť zůstává.

Úpravu plodů před zmražením provádíme podle toho, jak chceme mražené jahody v mimosezónním období využívat.  Existují tři základní způsoby úpravy: jednak jsou to dřeně, nebo zachované celé plody, případně kombinace mezi oběma variantami (při tomto způsobu jsou jahody pokrájeny cca na polovinu či čtvrtinu). U dření a pokrájených jahod doporučujeme přidávat cukr. Balení je vhodné do mikroténových sáčků.

 Výroba domácí zmrzliny ze zmrazených jahod
    Používáme mixér s velkým ostrým nožem. Do mixéru vložíme  jahody právě vyjmuté z mrazničky, přidáme cukr dle chuti, zalijeme smetanou ke šlehání nebo kondenzovaným mlékem a spustíme mixér. Po rozmixování získáme výbornou ovocnou zmrzlinu, kterou je nejlépe ihned konzumovat anebo vložit do mrazničky.  


NOVÉ RECEPTY

Šťavnatý koláč - velmi dobrý a přitom jednoduchý

Něco ze zdravé výživy - jáhlová kaše se zálivkou z jahod

Jahody s octem balsamico - neobvyklá osvěžující kombinace

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou - pro děti

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem - jednoduché a efektní na domácí oslavu

   Nebeský dort - náročný, ale vpravdě nebeský 


Tvarohový dort s jahodami

Jahodové řezy

Sladká jarní roláda

Smetanový dort s jahodami