Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem - jednoduché a efektní na domácí oslavu

1 kg jemného tvarohu nebo žervé

100g moučkového cukru

citrónová kůra z jednoho citrónu

300 g ovoce (jahody, maliny, ostružiny...)

moučkový cukr na posypání

Na ovocnou omáčku:

300g různého letního ovoce

šťávu z jednoho citrónu

4 lžíce moučkového cukru

3 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu

1. Tvaroh utřete s cukrem a citrónovou kůrou. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.

2. Ingredience na omáčku rozmixujte.

3. "Bábovky" z květináčů vyklopte, nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžící. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.