Jahodové řezy

Rozpočet na 1 plech:
600 g lístkového těsta
trochu mouky
6 listů želatiny
600 g jahod
100 g cukru
125 g rybízového želé
3/4 l šlehačky
50 g nalístkovaných mandlí
2 lžíce mandlového likéru
trochu moučkového cukru

Příprava:
1) Rozmrazené těsto vyválejte na pomoučeném vále na velikost plechu. Chlaďte 20 minut, propíchejte, upečte na středu trouby.
2) Želatinu namočte do studené vody. Jahody očistěte, vyberte stranou 100 g, ostatní rozmixujte. Želatinu rozpusťte s cukrem za nízké teploty. Vmíchejte rozmixované jahody, postavte do chladna.
3) Upečený plát potřete rybízovým želé, po obvodu přiložte laťky. Ušlehejte do tuha 1/2 l šlehačky a vmíchejte pyré, jakmile začne houstnout. Plát potřete, uhlaďte, vychlaďte.
4) Mandle opražte, ušlehejte 1/4 l šlehačky, aromatizujte likérem. Nakrájejte, ozdobte šlehačkou, mandlemi a jahodami.