Sladká jarní roláda

Rozpočet na 20 porcí:
4 vejce, špetka soli
1/2 lžičky citronové kůry
90 g pískového cukru
90 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
350 g reveně
300 g rybízového želé
250 g jahod
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce citronové šťávy
5 listů želatiny
2 lžíce malinové pálenky
1 vanilkový cukr
1/4 l šlehačky

Příprava:
1) Žloutky, sůl, strouhanou citronovou kůru, cukr a 4 lžíce teplé vody promíchejte a vmíchejte do sněhu ze 4 bílků. Zlehka přimíchejte směs mouky a upečte piškot.
2) Želatinu namočte. Svařte tenké kousky reveně a 200 g želé. Škrobovou moučku rozkvedlejte s citronovou šťávou, vmíchejte a nechte přejít varem. Přidejte 3 listy želatiny, rozpusťte a zlehka vmíchejte půlky jahod.
3) Zbývající listy želatiny rozpusťte s vanilkovým cukrem a malinovou pálenkou, vlažné vmíchejte do tuhé šlehačky.
4) Piškot potřete 100 g zahřátého želé, třetinou šlehačky, ovocem a třetinou šlehačky. Srolujte, položte na šev a ozdobte.