Smetanový dort s jahodami

Rozpočet na 12 porcí:
240 g polohrubé mouky
80 g škrobu
85 + 20 g moučkového cukru, špetka soli
200 g másla, 1 žloutek

Krém:
250 g jahod
1 lžíce pomerančového likéru
50 g cukru, 1/2 l šlehačky

Příprava:
1) Mouku, škrob, cukr a sůl promíchejte. Přidejte máslo a žloutek, vypracujte hladké těsto, nechte je odpočinout v chladu.
2) Těsto znovu propracujte, rozdělte na 2 díly. Na pečící papír vyznačte kruhy průměru 24 cm, vyválejte těsto a vykrojte korpusy. Přetáhněte je na plech. Pečte uprostřed trouby, papír po upečení stáhněte. Nechte vychladnout na mřížce.
3) Jahody omyjte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte s likérem a cukrem.
4) Ušlehejte šlehačku. Jeden korpus vložte do dortového kruhu. Navršte krém, uhlaďte. Druhý, případně předem naporcovaný korpus, položte na krém. Poprašte moučkovým cukrem. Boky dortu uvolněte nožem, kruh sejměte.