Tvarohový dort s jahodami

Rozpočet na 16 porcí:
500 g jahod
10 listů želatiny
500 g měkkého tvarohu
1 žloutek
125 g cukru
šťáva z jednoho citronu
1/2 l šlehačky
1 piškotový korpus

Příprava:
1) Jahody omyjte, očistěte, nechte okapat na kuchyňském papíru. Želatinu namočte do studené vody.
2) Tvaroh smíchejte se žloutkem, cukrem a citronovou šťávou. Vymačkanou želatinu zamíchejte do 2/3 tuhé šlehačky.
3) Piškotový korpus položte na desku. Potřete jej 1/3 tvarohového krému, 1/3 jahod rozpulte a rozdělte na korpus. Přiložte 2. část korpusu a naplňte stejně.
4) Navrch položte třetí část korpusu a přitlačte. Dort kolem dokola potřete tvarohovým krémem. Ozdobte ovocem a smetanou.